Telefon: 46 33 70 00

 

Forside
Automatik
Elinstallation
Service
Energicheck Erhverv
Energicheck offentlig
Link
Kontakt os


Print  Print   Bookmark Bookmark  E-mail side E-mail side

Energicheck Erhverv

Kontor:
40 % af energiforbruget ligger efter arbejdstid
80 % af kontorers elforbrug går til belysning, ventilation, it- og kontorudstyr. Hele 40% af energiforbruget ligger uden for normal arbejdstid. Det skyldes, at it- og kontorudstyr samt eventuelle ventilationsanlæg står tændt døgnet rundt. Men med få investeringer og ændret adfærd kan du opnå besparelser på mellem 25 og 50 %.

Penge sparet er penge tjent

Mange kontorer kan årligt spare op til 2.000,- kr. pr. medarbejder på elregningen. Vælger du energieffektivt udstyr med et lavere elforbrug (både i brug og på standby), kan du hurtigt nedsætte dine driftsomkostninger. Et godt eksempel er fladskærme, der bruger halvt så meget strøm som almindelige computerskærme. At fladskærme også giver en langt bedre billedkvalitet, fylder mindre på skrivebordet og oftest er pænere at se på, er blot et par ekstra fordele, som personalet vil sætte pris på.

Sluk for alt standby udstyr
Et andet væsentligt området, hvor kontorer kan nedsætte energiforbruget er ved at slukke for standby udstyret. Alle apparater med en lysende lampe anvender energi. Bed derfor medarbejderne om at slukke for alt udstyr såsom, computere, skærme, printere, elektroniske kalendere, kaffemaskinen m.m. når de går hjem.

Optimal temperatur i serverum
En del it-udstyr kan ikke tåle for meget varme. Det bliver derfor placeret i nedkølede serverrum. For ikke at have et unødvendigt højt energiforbrug til nedkølingen af udstyr, bør fx telefon- og UPS-anlæg, som ikke kræver nedkøling, fjernes fra rummet, da de faktisk afgiver varme. Desuden er det en god ide at placere serverrum væk fra direkte sollys, og derudover bruge naturlig køling udefra ved hjælp af en ventilator. Du bør ligeledes undersøge, hvor høje temperaturer udstyret kan tåle og, med det for øje, ikke køle mere end nødvendigt.

God belysning
God belysning er ikke bare tilstrækkeligt lys. God belysning er også lys, som ikke blænder og hvis farve og farvegengivelse er behagelige for øjnene. Hvis disse faktorer tages med i overvejelserne om etablering af energieffektive lyskilder og armaturer, bliver belysningsanlægget ikke kun energieffektivt, men skaber også et bedre arbejdsmiljø.

Nye armaturer med regulerbare elektroniske forkoblinger har desuden en række fordele, der giver mulighed for energibesparende tiltag. Lyskilderne holder længere end i traditionelle armaturer, og du kan installere trinløs dagslysstyring. Tag en energirådgiver fra dit lokale elselskab med på råd næste gang du skal investere i et nyt belysningsanlæg på kontoret. De kan rådgive om besparelser og tilpasse anlægget præcist efter dine behov.

  Site Map  |  Privacy statement     


ALTEQ A/S | Kornerups Vænge 7, 1. | 4000 Roskilde | Telefon: 46 33 70 00 | Telefax: 46 30 61 00 | E-mail: info@alteq.dkCopyright © ALTEQ - All Rights Reserved.

Powered by MEDIA2 Content Management System.


© www.alteq.dk